Demana la teva subvenció per la instal·lació de punts de recàrrega  · 
PLA MOVES 2020 
· T'ajudem: 644 027 985 · info@mesenergia.cat

Com es carreguen els vehicles elèctrics?

Per la recàrrega de vehicles elèctrics es necessari connectar-los a la xarxa elèctrica durant un temps suficient per la càrrega completa de les bateries.

El temps necessari dependrà de la potència disponible en el punt de recàrrega i la capacitat de les bateries del vehicle.

D’aquesta manera, per la recàrrega necessitarem un cable específic i un equip de recàrrega. En propers articles parlarem dels tipus de connectors que existeixen i dels equips de recàrrega que trobem actualment al mercat i les seves característiques tècniques.

Com es carreguen els vehicles elèctrics?

A nivell d’usuari, es distingeixen dos tipus de recàrrega:

  • la recàrrega vinculada i
  • la recàrrega d’oportunitat

La recàrrega vinculada es aquella que es realitza en l’aparcament habitual del vehicle i on hi passa la major part del temps que està estacionat.

Les recàrregues d’oportunitat són aquelles que es realitzen en d’altres aparcaments, com pugui ser a la via pública, en centres comercials, aparcaments públics, i un llarga llista de llocs públics on estacionem els nostres vehicles.

En aquest tipus de recàrrega, també s’inclouen les estacions de servei actuals, on fent-hi una parada de uns 25-30 minuts, podrem recarregar per complet les nostres bateries amb equips de recàrrega super ràpida. Cada situació requerirà d’uns equips de recàrrega diferents i especificacions tècniques concretes.

Els vehicles elèctrics es carreguen connectant-los a la xarxa elèctrica. Necessitarem equips de recàrrega i cables específics.

Altres articles:

Scroll to Top