Demana la teva subvenció per la instal·lació de punts de recàrrega  · 
PLA MOVES 2020 
· T'ajudem: 644 027 985 · info@mesenergia.cat

Que són els vehicles elèctrics?

Els vehicles elèctrics utilitzen energia elèctrica per alimentar els seus sistemes de propulsió, enlloc d’utilitzar benzina com ho fan els motors tèrmics convencionals. Aquest canvi de tecnologia aporta diverses avantatges:

  • Menor contaminació
  • Major eficiència energètica
  • Menor contaminació acústica i
  • Millors prestacions tècniques.

Tanmateix, els vehicles elèctrics, presenten avui en dia alguns inconvenients que són, principalment, una limitació de l’autonomia del vehicles que depèn de la capacitat de les bateries, el temps de recàrrega i l’elevat cost actual d’aquests vehicles respecte als seus homòlegs amb motors de combustió.

Que són els vehicles elèctrics?

 

Aquestes limitacions tècniques actuals, tenen encara un ampli marge de millora, que farà que en un temps curt, millorin, i facin del vehicle elèctric un alternativa realment competitiva als actuals motors de combustió.

Entre els vehicles elèctrics, podem distingir entre els que utilitzen motors 100% elèctrics i els híbrids, que combinen motors elèctrics i motors tèrmics per ampliar l’autonomia.

D’entre els vehicles híbrids, diferenciarem entre els no endollables i els endollables. Aquests últims, es connecten a la xarxa elèctrica per la recàrrega de les bateries.

En funció del perfil d’ús que li donem al nostre vehicle, podrem optar per un tipus o altre de tecnologia.

Altres articles:

Scroll to Top